MEĐIMURJEPLET

Međimurjeplet d.o.o., Čakovec, Zagrebačka 42 trgovačko je društvo u kategoriji srednje velikih poduzeća, koje kroz svoju registriranu poslovnu djelatnost nastavlja dugogodišnju bogatu poslovnu aktivnost svojih pravnih prednika.

Pretplata na newsletter

Kontaktirajte nas

+385 40 615 483
prodaja@mplet.hr

Namještaj za opremanje terase doma ili ugostiteljskog objekta

KOŠARICA
  • No products in the cart.
  /  Upute za održavanje

Upute za održavanje

UPUTE ZA ODRŽAVANJE NAMJEŠTAJA

NAMJEŠTAJ OD TIKOVINE
Tikovina je prirodni proizvod koji nije tretiran lakovima i bojama za drvo. Kako biste zadržali originalni izgled drveta te zaštitili od vanjskih utjecaja, potrebno ga je održavati. Barem jednom godišnje na početku sezone, treba ga nauljiti uljem za tikovinu. Ako se tikovina ne tretira uljem, postupno poprima sivkastu patinu.
Tikovinu čistite blagim sapunom i mekanom vlažnom krpom, kod većih mrlja preporučuje se čišćenje mekim brusnim papirom, nakon čega drvo treba nauljiti mekanom krpicom umočenom u tikovo ulje. Za bolju zaštitu preporučuje se tretiranje mekim brusnim papirom na cijeloj površini i nakon toga premazivanje tikovim uljem.
Tako nauljena tikovina se treba dobro osušiti prije ponovne upotrebe.

S vremenom, pod utjecajem različitih vremenskih uvjeta u drvetu se mogu pojaviti pukotine zbog napetosti drveta, pa je potrebno povremeno pritegnuti vijke na spojevima, kako biste spriječili puknuće. Tijekom zime namještaj treba uskladištiti na suhom, prozračnom, ali ne pretoplom mjestu, jer će se drvo isušiti i ispucati.
Savršeno mjesto za skladištenje je prozračna prostorija (garaža ili nadstrešnica) zaštićena od vlage. Ne prekrivajte namještaj plastičnim ili sličnim materijalima, jer to može prouzročiti stvaranje vlage i truljenje drveta.

 

NAMJEŠTAJ OD ALUMINIJA
Preporučujemo da okvire čistite vlažnom, mekanom spužvom ili krpom za uklanjanje prljavštine i pijeska. Nakon toga, osušite mekom krpom. Nemojte koristiti agresivna sredstva za čišćenje ili oštre predmete (poput četkica) tijekom čišćenja vašeg namještaja.
Nakon običnog čišćenja koristite meku krpu i zaštitni vosak kojim premažete metalne dijelove namještaja. Ne izlažite nehrđajući čelik slanom okruženju. Ako se kod nehrđajućeg čelika pojave mrlje od hrđe, posebno u skrovitim kutnim dijelovima, očistite blagim sapunom, isperite i osušite. Da biste uklonili mrlje od hrđe, nježno ih polirajte finim brusnim papirom, obrišite i premažite zaštitnim voskom. Pazite da ne oštetite namještaj oštrim predmetima.
Molimo spriječite prevrtanje proizvoda na popločenoj terasi, nemojte naslanjati namještaj na grubo obrađene zidove.

 

NAMJEŠTAJ OD RATANA
Preporučujemo da svoj namještaj od ratana očistite mokrom, mekom spužvom ili krpom da
uklonite prljavštinu i pijesak. Nakon toga, osušite mekom krpom. Ne koristite agresivno sredstvo za čišćenje, već blagi sapun, kao ni abrazivna četkice ili spužvice. To može uzrokovati nepopravljiva oštećenja na pletivu.
Pazite da ne oštetite pletivo prilikom uklanjanja ambalaže ili bilo kojim drugim oštrim predmetima.
Molimo spriječite da vam proizvodi padnu na popločani dio terase, te spriječite eventualne strugotine na materijalu do kojih može doći ako stavljate namještaj preblizu zidovima. Namještaj od ratana odmaknite najmanje 1 metar od bilo kojih izvora visoke temperature.

 

NAMJEŠTAJ OD TEKSTILENA
Nikako ne izlagati namještaj izvorima visoke temperature te oštrim predmetima. Koristite vodu, vlažnu, neabrazivnu spužvu za svakodnevno čišćenje. Ako namještaj ne koristite često, predlaže se da ga prekrijete pokrivalom koje omogućuje cirkulaciju zraka.
Za veće mrlje ili nakupljenu prljavštinu u spojevima preporučujemo da se očisti najprije mekom četkom, te nakon toga blagim sapunom i krpom, namještaj možete isprati mlazom tople vode, te ostaviti da se prirodno osuši.